INAPOI LA ARHIVA
HOME


Școala Altfel

afisVă invităm să participați în perioada 18-21(Școala Altfel) aprilie 2016 la expoziția „Scrisul pe axa timpului” organizată de către Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Arad, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Arad, Complexul Muzeal Arad, Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” și Asociația “Pași Peste Granițe.”

În cadrul expoziției vor fi organizate atelierele de lucru “Scrierea sumeriană” și “Găsește artefactul” pentru elevii claselor a IV-a, însoțiți de un cadru didactic coordonator.

Pentru o bună organizare, și datorită faptului că locurile sunt limitate, este necesară programarea prealabilă la numărul de telefon 0736123510, prof. logoped Cristina Anamaria. Atelierele vor avea loc de la orele 09:00, 10:30, 12:00, zilnic.

Activități cuprinse în proiect:

  1. Organizarea și amenajarea unei expoziții pe tema ”Scrisul pe axa timpului”

  2. Organizarea de ateliere interactive pentru copii, în cadrul expoziției, în perioada ”Școala Altfel”

Scopul acestui proiect este de a oferi ocazia, elevilor de clasa a IV-a, să obțină informații legate de evoluția scrisului și a comunicării scrise printr-o învațare experiențială, prin activarea cât mai multor simțuri.

Obiective:

  1. Familiarizarea cu evoluția comunicării scrise de-a lungul timpului.

  2. Creșterea gradului de cunoaștere despre diferite tipuri de scriere, în special cea în lut, prin manipularea instrumentului și a suportului de scris specifice scrisului cuneiform.

  3. Exploatarea suspansului și a curiozitații native a elevilor, ca mijloc de a spori motivația în învățare.

  4. Înțelegerea importanței scrisului, ca formă de comunicare interumană.

Va asteptam cu drag!