INAPOI LA ARHIVA
HOME


„Dizabilitățile pe înțelesul copiilor” ediția a III-a și „Dizabilitățile pe înțelesul adolescenților” ediția a- II-a

Proiectele „Dizabilitățile pe înțelesul copiilor” ediția a III-a și „Dizabilitățile pe înțelesul adolescenților” ediția a- II-a, inițiate și coordonate de CJRAE Arad , în parteneriat cu C.S. E. I. Arad, ISJ Arad, și unitățile de de învățământ din municipiul și județul Arad sunt în plină desfășurare.
Scopul principal al acestor proiecte este diminuarea barierelor dintre copiii tipici și atipici. Astfel, toți actorii implicați în acest parteneriat urmăresc facilitarea cunoașterii și acceptării în mod firesc a dizabilităților precum și stimularea empatiei față de copiii atipici.
Proiectele reprezintă cadrul interactiv prin care preșcolarii, elevii ciclului primar, gimnazial și liceal pot pe de o parte, cunoaște și înțelege într-un mod agreabil dizabilitățile prin intermediul unor scurtmetraje animate pe tema dizabilităților vizuale, auditive, fizice și a tulburărilor de învățare, iar pe de alta, experimenta cum se simti copiii atipici prin intermediul unor jocuri.
Echipa multidisciplinară formată din profesorul logoped, profesorul consilier școlar și profesorul itinerant și de sprijin sunt pilonii esențiali în promovarea și implementarea proiectelor în cadrul unităților de învățământ unde își desfășoară activitatea.

 

Galerie FOTO